Plantația are expoziție sudică, cu rândurile orientate de-a lungul curbelor de nivel, beneficiind astfel de lumina soarelui pe întreaga durată de iluminare a zilei. Solul este o rendzină, format pe un substrat calcaros, pe alocuri argilo-lutos. Temperatura medie anuală este 11,3 oC. Insolație în perioada de vegetație: 1520 ore, precipitații anuale 640 mm, din care 390 mm în perioada de vegetație.
Toamnele sunt lungi și însorite, cu ecart de aproximativ 10oC între zi și noapte, fapt ce duce la obținera unor vinuri prietenoase, cu taninuri blânde, moi. Solul, prin elementele calcaroase pe care le conține acumuleaza caldura în timpul zilei și o elibereaza treptat în timpul nopții, menținând în felul acesta un nivel optim al coacerii strugurilor.
Procesul de vinificație este unul minimal, ca numar de operațiuni, rapid și menajant, foarte atent dirijat de tehnolog, pentru evitarea suprasolicitării materiei prime și pentru păstrarea autenticității fiecarui soi. Produsul este conceput încă din iarna, odată cu operția de tăiere a viței de vie, prin normarea încărcăturii de rod pe fiecare plantă, și evitarea supraproducției. Pe parcursul întregului an, fiecare plantă este monitorizată și urmarită de cel putin 5-6 ori în diferite faze de evoluție.